Αντικείμενα υψηλής αισθητικής για γερά πορτοφόλια

Αναγνώσεις 8

Λίγα εισαγωγικά…

Ένας  λαός που βιώνει ήδη επτά χρόνια ύφεσης και κρίσης, οπωσδήποτε δεν έχει την πολυτέλεια αγοράς προϊόντων μοναδικού σχεδιασμού και αισθητικής, τουλάχιστον στην πλειονότητά του. Αντικείμενα με υπογραφές πρωτοπόρων σχεδιαστών, είναι συνήθως πανάκριβα και απλησίαστα για τα περισσότερα πορτοφόλια. Όσο όμως και εάν οι περισσότεροι από εμάς δεν πρόκειται να δώσουμε 350 ευρώ για ένα φωτιστικό γραφείου, υπάρχουν πάντοτε εκείνοι που έχουν και την οικονομική άνεση και την αισθητική για να ξοδέψουν αυτό το ποσό. Εκτός όμως από την οικονομική πλευρά, τα προϊόντα με μοναδικό design προσφέρουν μία αισθητική απόλαυση και επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι πάντοτε υπάρχει χώρος για να ανατραπεί το συμβατικό, το καθιερωμένο και το στερεότυπο.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα Designisthis έχει το φυσικό του κατάστημα στην Θεσσαλονίκη, αλλά μέσα από την ιστοσελίδα του διαθέτει περίπου 1400 προϊόντα – όλα σχεδιασμένα από διάσημους σχεδιαστές, ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι βέβαια ιδιαίτερα ακριβά για τους κοινούς θνητούς. Παρόλα αυτά η τιμή ενός προϊόντος δεν είναι πάντοτε δηλωτική τής αξίας του και τής καλής αισθητικής του. Είδαμε ένα προς ένα, όλα τα μοναδικά αντικείμενα στο κατάστημα και σίγουρα πολλά από αυτά δεν είναι ιδιαίτερα καλόγουστα, ενώ κάποια άλλα δεν έχουν κάποιον ιδιαίτερο σχεδιασμό που να δικαιολογεί το υψηλό κόστος τους.

Επιλέξαμε τα καλύτερα και ομορφότερα, φυσικά με τα δικά μας αισθητικά κριτήρια. Καθώς είδαμε και τα 1400 προϊόντα, δεν επικεντρωθήκαμε σε κάποια ιδιαίτερη κατηγορία κι έτσι θα απολαύσετε αντικείμενα για κάθε χρήση, από ένα πανάκριβο καναπέ-γλυπτό έως ένα σετ μαχαιριών εξαιρετικής κοπής και από μιά δερμάτινη τσάντα πλάτης έως ένα σταχτοδοχείο για πούρα. Αν αφαιρέσουμε την τιμή  από την εξίσωση, πρόκειται οπωσδήποτε για πανέμορφα προϊόντα, που εκτός από εξαιρετικό σχεδιασμό, στην πλειονότητά τους διαθέτουν μία minimal αισθητική.

Συμβουλή για εκείνους τους τυχερούς που θ’ αγοράσουν κάποια από αυτά – εκτός από τους κλασικούς τρόπους πληρωμής, (paypal, κάρτες, δόσεις με πστωτική, τραπεζικός λογοαριασμός), υπάρχει και η δυνατότητα τής αντικαταβολής, κάτι που θα το συνιστούσαμε, καθώς όταν παραγγέλνετε ηλεκτρονικά, είναι πολύ σημαντικό πριν την πληρωμή να ελέγχετε εξονυχιστικά το προϊόν που παραλαμβάνετε – ιδιαίτερα όταν η τιμή του είναι αρκετά υψηλή.

Πάμε λοιπόν να δούμε 18 προϊόντα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, μέσα από τα μάτια και την δημιουργία σχεδιαστών από όλο τον πλανήτη. Πατώντας το κουμπί κάτω από την κάθε φωτογραφία μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα από αυτά και εάν η τσέπη σας το αντέχει να προχωρήσετε και σε παραγγελία. Πάντως ανάμεσα στα πολύ ακριβά έχουμε συμπεριλάβει και κάποια λίγα πιο προσιτά και μ’  αυτά ξεκινάμε την περιήγησή μας… όλες οι φωτογραφίες είναι από το ηλεκτρονικό κατάστημα Designisthis…

Τα προσιτά…

Δερμάτινη Θήκη Wallet Case για iPhone 7 Plus (Tan) – Mujjo

 

Balance Σετ Αλατιού & Πιπεριού + Μπολ για Ντιπ – Toast Living

Περιγραφή, τιμή, χαρακτηριστικά

Βιβλιοστάτης James the Bookend (Κόκκινο) – black+blum

(Εξαντλημένο)

 

Μικρή Κρεμάστρα Τοίχου Dropit Σετ των 2 (Μαύρο) – Normann Copenhagen

 

Περιγραφή, τιμή, χαρακτηριστικά

Σταχτοδοχείο για Πούρα Stepp Two – Normann Copenhagen

(Εξαντλημένο)

 

Ποτήρια Κονιάκ (σετ των 2) – Normann Copenhagen

 

Περιγραφή, τιμή, χαρακτηριστικά

Ομπρέλα Καταιγίδας Mini Automatic (Μαύρο) – Senz°

 

Περιγραφή, τιμή, χαρακτηριστικά

Ρολόι Τοίχου Bold (Λευκό) – Normann Copenhagen

 

Περιγραφή, τιμή, χαρακτηριστικά

Σετ Καράφα & 4 Ποτήρια Κρασιού L’Grand Conundrum – Final Touch

 

Περιγραφή, τιμή, χαρακτηριστικά

Τα μεσαία…

Σετ Κεραμικών Μύλων Αλατιού & Πιπεριού Bottle Grinder (Ash/Carbon) – Menu

 

Διαφήμιση

Περιγραφή, τιμή, χαρακτηριστικά

Κάδος Απορριμάτων Trash Chic – Seletti

 

Δερμάτινο Σακίδιο Πλάτης Track Cognac – Royal Republiq

 

Περιγραφή, τιμή, χαρακτηριστικά

Ρολόι Τοίχου Urchin (Μαύρο/Πορτοκαλί) – KLOX

 

Περιγραφή, τιμή, χαρακτηριστικά

Πλήρες Σετ 6 Μαχαιριών Precision – Edge of Belgravia

 

Περιγραφή, τιμή, χαρακτηριστικά

Τα ακριβά…

Φωτιστικό Γραφείου LED Hatha (Sunrise Orange) – QisDesign

 

Περιγραφή, τιμή, χαρακτηριστικά

Φωτιστικό Οροφής Jeeves – Innermost

[br]

Περιγραφή, τιμή, χαρακτηριστικά

Τραπέζι Ding – Normann Copenhagen

 

Περιγραφή, τιμή, χαρακτηριστικά

…και το πανάκριβο…

Καναπές Yume – Tafaruci Design

 

Περιγραφή, τιμή, χαρακτηριστικά

(Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε πάντοτε τα δικαιώματά σας στην εγγύηση και στην επιστροφή των προϊόντων, στην περίπτωση κάποιου ελαττώματος ή όταν εκείνο που παραλάβατε απέχει από εκείνο που έχετε παραγγείλει. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στις ηλεκτρονικές παραγγελίες, όπου η απουσία δυνατότητας να δείτε το προϊόν από κοντά πρέπει να αντισταθμίζεται από την πιο λεπτομερή και πιο πιστή περιγραφή τού αντικειμένου στα ηλεκτρονικά καταστήματα).

Ο κόσμος τού design είναι απέραντος και μοναδικά δημιουργικός σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα αντικείμενα είναι δύσκολο να αποκτηθούν δεν αναιρεί την ομορφιά και την μοναδικότητά τους. Αναζητούμε πάντοτε αυτές τις ιδιαίτερες προτάσεις των σχεδιαστών και πάντα θα σας ενημερώνουμε για τις νέες αφίξεις.

Ελπίζουμε να απολαύσατε, (έστω και οπτικά), την σημερινή μας παρουσίαση. Όπως πάντα τα σχόλιά σας ευπρόσδεκτα, όπως και η συμμετοχή σας στο forum τής ιστοσελίδας, (στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε κάποια ερώτηση…).

Κράτα το

Αναγνώσεις 8
0 0 votes
Article Rating
Διαφήμιση

Similar Posts

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments