Η καλύτερη εταιρία για φιλοξενία ιστοσελίδων 2016, (εξωτερικό)

Αναγνώσεις 11

SERVERS

 

[su_quote]Update: Το κείμενο που θα διαβάσετε γράφτηκε όταν η συνεργασία μας με την Siteground μετρούσε λίγους μήνες ζωής. Γι αυτό τον λόγο όπως θα δείτε δεν ήμασταν απόλυτοι και κατηγορηματικοί στις κρίσεις μας. Από τότε έχουν περάσει δύο περίπου χρόνια και σήμερα πια μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η σταθερότητα και ποιότητα τής εταιρίας κινούνται σε εξαιρετικά επίπεδα και κανένα από τα τρία site που φιλοξενούμε στους server τους δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Το ακόμη πιο σημαντικό είναι πως κάθε φορά που χρειαστήκαμε την βοήθειά τους, (και την χρειαστήκαμε αρκετές φορές και για θέματα πολλές φορές άσχετα με θέματα φιλοξενίας), ήταν άμεσα παρόντες μέσα από το live chat, ενώ ακόμη και τις δύο φορές που χρειάστηκε να ερευνηθεί βαθύτερα ένα ζήτημα, η τελική απάντηση και λύση δόθηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Σήμερα πια και μετά από την εμπειρία συνεργασίας με την Siteground, μπορούμε να σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα, όχι μόνο για την ποιότητα των υπηρεσιών της, αλλά και για τον επιπλέον λόγο ότι προσφέρει κάποια εργαλεία για το wordpress που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη και την ιστοσελίδα σας αποδοτικότερη.[/su_quote]

Παρόλο που οι τακτικοί μας αναγνώστες το γνωρίζουν καλά, ας το επαναλάβουμε. Στα κείμενα που σχετίζονται με τεχνολογικά θέματα, εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να μεταδώσουμε με πολύ απλά λόγια, (σχεδόν απλοϊκά), την δική μας εμπειρία, (δηλαδή την εμπειρία ενός αρχάριου χρήστη), και όχι να αναλύσουμε επιστημονικά και σε βάθος διαδικασίες και όρους πληροφορικής. Για παρόμοιες και σε βάθος αναλύσεις υπάρχουν πολύ πιο εξειδικευμένες ιστοσελίδες. Το σημερινό μας άρθρο λοιπόν είναι για εκείνους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα και ενδιαφέρονται να κατατοπιστούν στα βασικά, υπάρχουν ακόμη πολλές παράμετροι στο σημερινό θέμα, που όμως θα δούμε κομμάτι κομμάτι σε επόμενες δημοσιεύσεις.

Έρχεται κάποια στιγμή στην ζωή ενός blogger ή ενός επαγγελματία, που θα πρέπει να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω από το απλό και ερασιτεχνικό blog. Υπάρχουν πολλές δωρεάν πλατφόρμες με τις οποίες μπορείτε να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο διαδίκτυο, (wordpress.com, blogger, weebly, κλπ), αλλά εάν «κολλήσετε» με το «άθλημα», είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι σύντομα θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε τα εργαλεία σας και να μεταπηδήσετε σε μία πλατφόρμα όπου θα έχετε τον απόλυτο έλεγχο του περιεχομένου της. Οι παλιοί αναγνώστες μας ίσως και να θυμούνται τα πρώτα μας βήματα στο wordpress.com -–σήμερα η ιστοσελίδα μας είναι φτιαγμένη στο wordpress.org και φυσικά η διαφορά, (τόσο αισθητικά, όσο και λειτουργικά), είναι τεράστια. Όμως το θέμα μας τώρα δεν είναι αυτό, (θα το δούμε σε κάποιο άλλο άρθρο), σήμερα θα ασχοληθούμε με την φιλοξενία ιστοσελίδων σε εταιρία τού εξωτερικού.

Τι είναι το web hosting

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι πήρατε την μεγάλη απόφαση να φτιάξετε το δικό σας site (ας υποθέσουμε στην wordpress.org) και ότι ήδη διαθέτετε ένα domain name. Το ακριβώς επόμενο βήμα με το οποίο θα πρέπει στα σοβαρά να ασχοληθείτε είναι η εύρεση μιας εταιρίας που θα φιλοξενήσει την ιστοσελίδα σας στους server της και θα είναι υπεύθυνη για την συνεχή και απροβλημάτιστη παρουσία σας στο διαδίκτυο. Για το τι ακριβώς κάνει μία web hosting εταιρία, περιγράφεται πολύ καλά στήν Βικιπαίδεια..

Με άλλα λόγια: Εκείνοι έχουν τούς servers και όλη τήν απαιτούμενη υποδομή και εσείς έχετε τήν ιστοσελίδα που ψάχνει ένα σπίτι για να φιλοξενηθεί..
Με άλλα λόγια: Εκείνοι έχουν τούς servers και όλη τήν απαιτούμενη υποδομή και εσείς έχετε τήν ιστοσελίδα που ψάχνει ένα σπίτι για να φιλοξενηθεί..

 

Ας το πούμε από την αρχή: Για μας που δεν είμαστε και ούτε πρόκειται να γίνουμε ποτέ προγραμματιστές ή να ασχοληθούμε επαγγελματικά με την πληροφορική, το service και γενικότερα η άμεση και αποτελεσματική βοήθεια από επαγγελματίες είναι πρώτης και καθοριστικής σημασίας. Οπωσδήποτε μετρούν πολλά άλλα ζητήματα, (οικονομικής πολιτικής, ταχύτητας, ασφάλειας κλπ), αλλά όταν το site σας «πέσει», (κούφια η ώρα που τ’ ακούει..), ή όταν τα conflicts έχουν στήσει χορό και έχουν κάνει το site σας να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο – τότε το νευρικό σας σύστημα θα ηρεμήσει μόνο εάν γνωρίζετε, πως το after sale service μιάς εταιρίας είναι διαθέσιμο και άμεσα και ουσιαστικά. Δεν το κρύβουμε λοιπόν ότι στην σημερινή μας πρόταση για web hosting αυτό το κριτήριο έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Η Siteground

Αλλά ας δούμε τα πράγματα με την σειρά.

Η εταιρία που σάς προτείνουμε σήμερα εδρεύει στο εξωτερικό, (για την Ελλάδα θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο) και είναι η Siteground. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την χιλιομετρική απόσταση, οι ευρωπαϊκοί servers τής εταιρίας στο Άμστερνταμ κάνουν πολύ καλή δουλειά, αυτό λέει η εμπειρία μας τουλάχιστον έως τώρα, το σωτήριον έτος 2016, (γενικότερα, όσα θα διαβάσετε παρακάτω βασίζονται στην καλή ή κακή εμπειρία έως σήμερα, εάν κάτι αλλάξει στο μέλλον μην αμφιβάλλετε ότι θα αλλάξει και η κρίση μας..).

Δεν υπάρχει ελληνικό γλωσσικό περιβάλλον στήν Siteground και οπωσδήποτε δεν υπάρχει βοήθεια στα ελληνικά – εάν λοιπόν δεν γνωρίζετε ούτε μία αγγλική λέξη, σας το λέμε από τώρα ότι είναι καλύτερα να στραφείτε σε μία ελληνική εταιρία. Ακόμη όμως και εάν μιλάτε τα αγγλικά «τσάτρα πάτρα», (όπως και οι περισσότεροι Έλληνες άλλωστε), είναι βέβαιο ότι θα μπορέσετε να συνεννοηθείτε εάν χρειαστεί με το support, οι τεχνικοί εκεί είναι μάλλον συνηθισμένοι να καταλαβαίνουν τα λεγόμενα «ινδιάνικα αγγλικά», είναι και αυτό κάτι που το ζήσαμε από πρώτο χέρι.

Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι η εγγραφή, (sign up) στην εταιρία και αυτό είναι μία διαδικασία που δεν ξεφεύγει από τα συνήθη, προσέξτε μόνο να δώσετε πραγματικά στοιχεία, καθώς αυτά συνδέονται με πληρωμές μέσω διαδικτύου και κάθε ανύπαρκτη διεύθυνση ή email μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Θα χρειαστεί επίσης να δώσετε ένα σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επικοινωνήσει μαζί σας ένας εκπρόσωπος τής εταιρίας για να επιβεβαιώσει την αλήθεια των δηλωθέντων. Μην σας τρομάζει αυτό, ακόμη και εάν δεν μιλάτε αγγλικά, θα μπορέσετε να συνεννοηθείτε (περισσότερο τους ενδιαφέρει εάν ο τηλεφωνικός αριθμός είναι υπαρκτός ή όχι, και αν κάνουν κάποια ερώτηση είναι σχετική με το ποιο θα είναι το περιεχόμενο του site σας. Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι περισσότερο τυπικό και δεν συμβαίνει πάντοτε).

Το κόστος τής φιλοξενίας

Τώρα, στην ουσία. Κάθε εταιρία φιλοξενίας προσφέρει κάποια πακέτα που συνήθως μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της συντριπτικής πλειονότητας των χρηστών. Για τους υπόλοιπους υπάρχουν επιπλέον υπηρεσίες, (όπως οι dedicated servers, το να είστε δηλαδή… άρχοντας και να έχετε στην διάθεσή σας έναν server μόνος σας), αλλά αυτές κοστίζουν (180 περίπου τον μήνα ο δικός σας server, 70 περίπου ο cloud server..), οπότε μην ασχοληθείτε καθόλου με αυτήν την κατηγορία.

 

SITEGROUND ΠΑΚΕΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία, τα βασικά πακέτα που σας ενδιαφέρουν στην Siteground είναι τρία και από αυτά πάλι εάν είστε καινούριος στο διαδίκτυο, το βασικό Startup φτάνει και περισσεύει, το Growbig είναι πολύ καλή επιλογή εάν έχετε παραπάνω από ένα domain, ενώ το GoGeek αφορά επαγγελματίες και εταιρίες με υψηλές απαιτήσεις. Στο σημείο αυτό ας κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις.

Υπάρχουν πολλές εταιρίες φιλοξενίας εδώ και στο εξωτερικό που υπόσχονται απεριόριστο χώρο στους κοινόχρηστους server τους, αλλά αυτό πρακτικά δεν αντέχει στην κοινή λογική. Η υπόσχεση αυτή βασίζεται ουσιαστικά σε μία κοινή στατιστική πρόβλεψη αναγκών της ιστοσελίδας σας και για να μην σας μπερδεύουμε περισσότερο και να το πούμε απλά, εάν στο μέλλον οι ανάγκες και τα μεγέθη τής ιστοσελίδας σας αυξηθούν, η λύση ενός μικρού πακέτου (όπως είναι τα περισσότερα startup προγράμματα), δεν θα μπορεί πια να σας εξυπηρετεί και θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε την συνδρομή σας. Με αυτήν την έννοια, βρίσκουμε πολύ πιο έντιμο το ότι η Siteground αναφέρει εκ των προτέρων έναν κατ’ εκτίμηση περιορισμό επισκεψιμότητας (περίπου 10.000 επισκέψεις τον μήνα), είναι κάτι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα. Άλλωστε εάν οι επισκέψεις ξεπεράσουν αυτό το νούμερο, το πιθανότερο είναι πως το site σας πηγαίνει καλά και αρχίζει να έχει και έσοδα, οπότε η αναβάθμιση στην επόμενη κλίμακα μάλλον δεν θα είναι πρόβλημα.

Ας δούμε τώρα τις τιμές. Όπως ίσως προσέξατε και στην φωτογραφία, υπάρχουν οι αρχικές τιμές και οι τιμές προσφοράς. Η τελική τιμή του βασικού πακέτου (3,95 ευρώ + ΦΠΑ 24%,) είναι πολύ καλή για εκείνα που προσφέρει, αλλά εδώ υπάρχει ένα μειονέκτημα, καθώς η πραγματική επιλογή αγοράς ξεκινά από min 12 μήνες και φτάνει έως τους 36 μήνες. Μπορείτε βέβαια να πληρώσετε για έναν πρώτο δοκιμαστικό μήνα, αυτή είναι μία επιλογή που οικονομικά δεν συμφέρει και τόσο, αλλά εάν είστε από εκείνους τους πολύ απαιτητικούς που θέλουν να συγκρίνουν και έπειτα να αγοράσουν, αποτελεί μονόδρομο. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, υπολογίστε την συνδρομή για ένα χρόνο στα 58,78 ευρώ, δηλαδή 4,89 ευρώ τον μήνα.

Υποτίθεται ότι αυτή είναι μία τιμή προσφοράς και πως όταν έρθει η ώρα για ανανέωση το κόστος αυξάνεται, αλλά τι πραγματικά συμβαίνει στην πράξη; ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΕΞΗΣ, (και το γράφουμε με κεφαλαία για να το θυμηθείτε πράγματι όταν έρθει η ώρα): Λίγο πριν λήξει η συνδρομή σας, η Siteground όπως και όλες οι άλλες εταιρίες θα σας στείλουν ένα email για ανανέωση, μόνο που σ’ αυτό θα σας ζητούν να πληρώσετε τις αρχικές τιμές και όχι εκείνες τής προσφοράς, η διαφορά στο βασικό πακέτο είναι πολύ μεγάλη, σχεδόν τα διπλά χρήματα. ΜΗΝ κάνετε το λάθος και πληρώσετε αυτό το ποσό. Επικοινωνήστε μέσω live chat και ζητήστε έκπτωση, το πιθανότερο είναι πως θα ανανεώσετε με βάση την τιμή προσφοράς. Πρόκειται βέβαια για ένα καλοσχεδιασμένο marketing trick, καθώς κι εμείς, όταν χρειαστήκαμε ανανέωση, δεν χρειάστηκε καν να ζητήσουμε έκπτωση από τον συνομιλητή μας, μάς την πρόσφερε μόνος του και απλόχερα, με την διαφορά ότι θα έπρεπε να κάνουμε τήν ανανέωση εκείνη ακριβώς την στιγμή, ή  για να ακριβολογήσουμε την έκανε εκείνος για μας live, μέσα από την χρεωστική κάρτα που είχαμε δηλώσει στην πρώτη πληρωμή. Προφανώς εδώ παίζουν και προμήθειες και επιχειρηματικά κόλπα (ο ανταγωνισμός είναι θηριώδης), όμως τελικά εκείνο που ενδιαφέρει εσάς είναι ότι σε κάθε ανανέωση η τιμή θα παραμένει μάλλον σταθερά εκπτωτική.

Αυτό είναι το cpanel, ο κεντρικός πίνακας ελέγχου για δεκάδες εργασίες και ανάμεσά τους η αυτόματη εγκατάσταση τού wordpress, μην σας τρομάζουν τα πολλά εικονίδια, πρακτικά δεν θα τα χρειαστείτε ποτέ, αλλά ακόμη και τότε μπορούν να εκτελέσουν οι τεχνικοί τής siteground όποια ενέργεια απαιτείται...
Αυτό είναι το cpanel, ο κεντρικός πίνακας ελέγχου για δεκάδες εργασίες και ανάμεσά τους η αυτόματη εγκατάσταση τού wordpress, μην σας τρομάζουν τα πολλά εικονίδια, πρακτικά δεν θα τα χρειαστείτε ποτέ, αλλά ακόμη και τότε μπορούν να εκτελέσουν οι τεχνικοί τής siteground όποια ενέργεια απαιτείται… στήν φωτογραφία βλέπετε ένα μόνο μέρος τών υπηρεσιών τού cpanel..

 

Ωραία λοιπόν, κάνατε την εγγραφή σας, πήρατε το πακέτο σας, τι άλλο μπορεί να κάνει η Siteground για σας; (και όταν λέμε «να κάνει» εννοούμε χωρίς να ανακατευθείτε σχεδόν καθόλου στην όποια διαδικασία).

Πρώτον: Εάν δεν έχετε ακόμη δικό σας domain name μπορείτε να το «καπαρώσετε» μέσα από την Siteground, μάλιστα αυτό συμπεριλαμβάνεται σε όλα τα πακέτα φιλοξενίας

Δεύτερον: Εάν έχετε domain, αλλά θέλετε να το μεταφέρετε στην Siteground για δική σας ευκολία (διαφορετικά δεν είναι απαραίτητο, αλλάζετε απλώς τους dns server), μπορείτε να το κάνετε και επειδή η διαδικασία είναι λίγο γραφειοκρατική, οι τεχνικοί της εταιρίας θα σας καθοδηγήσουν βήμα βήμα

Τρίτον: Υπάρχουν πολλοί αναλυτικοί οδηγοί στο διαδίκτυο για την εγκατάσταση του WordPress.org ή κάποιας άλλης πλατφόρμας, αλλά γιατί να παιδεύεστε και να χάνετε χρόνο; Μέσα από το cpanel (ένας πίνακας ελέγχου για την συνολική διαχείριση του site και του πακέτου φιλοξενίας σας), μπορείτε με ένα κλίκ, (κυριολεκτικά με ένα κλικ..), να εγκαταστήσετε το wordpress (και άλλες πλατφόρμες βεβαίως), απαντώντας μόνο σε δύο ερωτήσεις που αφορούν τον τίτλο της ιστοσελίδας που θέλετε να φτιάξετε και τον κωδικό σας. Η όλη διαδικασία δεν θα πάρει παραπάνω από πέντε λεπτά και όταν ολοκληρωθεί, είστε πλέον πανέτοιμοι να ξεκινήσετε να φτιάχνετε την σελίδα σας, αλλά αυτός είναι ένας οδηγός που δεν χωρά εδώ και θα χρειασθεί ξεχωριστό κείμενο.

Τέταρτον: Πρακτικά υπάρχουν δεκάδες ακόμη υπηρεσίες και πρόσθετα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή να αγοράσετε μέσα από το περιβάλλον τής Siteground, αλλά η συμβουλή μας είναι να μείνετε για αρχή στα βασικά και απαραίτητα για τήν φιλοξενία τής ιστοσελίδας σας. Όταν πια θα έχετε πλήρως εξοικειωθεί με το wordpress ή όποια άλλη πλατφόρμα και το site σας δείχνει σημάδια μιάς καλής πορείας, μπορείτε να στραφείτε με περισσότερο ενδιαφέρον στα επιπλέον…

Να πούμε μόνο τούτο: Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην έχετε έτοιμο εκ των προτέρων  το περιεχόμενο του site σας και να θέλετε να το κτίσετε με την ησυχία σας από την αρχή, χωρίς να το βλέπουν αδιάκριτα μάτια. Στην περίπτωση αυτή η Siteground, (όπως και όλες βέβαια οι εταιρίες φιλοξενίας), θα σας παραχωρήσουν ένα προσωρινό url, κάτι σαν ένα πρόχειρο τεχνικό εργαστήριο, όπου θα μπορέσετε να ετοιμάσετε την ιστοσελίδα με την ησυχία σας και έπειτα με ένα κλικ να την μεταφέρετε στο κανονικό και μόνιμο domain σας.

 

Αυτά και άλλα πολλά ισχυρίζεται η ιδια η εταιρία, τα χιλιάδες μέλη της με θετική γνώμη δείχνουν πως μάλλον είναι αλήθεια, αλλά εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε τα τεχνικά μέσα για επιβεβαίωση, η αίσθησή μας είναι καθαρά εμπειρική..
Αυτά και άλλα πολλά ισχυρίζεται η ίδια η εταιρία, τα χιλιάδες μέλη της με θετική γνώμη δείχνουν πως μάλλον είναι αλήθεια, αλλά εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε τα τεχνικά μέσα για επιβεβαίωση, η αίσθησή μας είναι καθαρά εμπειρική..

 

Γιατί τήν Siteground και όχι κάποια άλλη εταιρία;

Τώρα, θα ρωτήσετε και με το δίκιο σας: γιατί την Siteground και όχι κάποια από τις εκατοντάδες εταιρίες που προσφέρουν πακέτα φιλοξενίας; Στην φωτογραφία πιο πάνω μπορείτε να δείτε ανάγλυφα έναν από τους λόγους που η ίδια η εταιρία θεωρεί πως υπερτερεί (οι άλλοι δύο είναι η ασφάλεια και το service), αλλά εμείς όπως υποσχεθήκαμε και στην αρχή του κειμένου, θα σας πούμε απλώς την εμπειρία μας από την συνεργασία μαζί τους.

Πρώτο θέμα, ταχύτητα. Εμπειρικά εντελώς, δείτε την ταχύτητα της ιστοσελίδας που διαβάζετε αυτήν την στιγμή. Βεβαίως η ταχύτητα φόρτωσης ενός site δεν κρίνεται μόνο από το web hosting, υπάρχουν δεκάδες παράγοντες που μπορούν να την επηρεάσουν, αλλά σε όσο διάστημα συνεργαζόμαστε με την Siteground δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στον τομέα αυτό.

Δεύτερο θέμα, το περιβόητο downtime, με άλλα λόγια η δυνατότητα των servers να κρατούν σε λειτουργία το site σας 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς να διακόψουν ούτε για ένα δευτερόλεπτο (100% uptime). Πρακτικά αυτό ακούγεται αδύνατον, παρόλο που το υπόσχονται σχεδόν όλες οι σημαντικές εταιρίας φιλοξενίας. Η αλήθεια είναι βέβαια, (σε αντίθεση με ελληνική εταιρία που έχουμε δοκιμάσει), ότι έως τα σήμερα δεν έχουμε καμία αναφορά ότι η σελίδα μας έπεσε ή είχε παρόμοια προβλήματα. Τώρα θα πείτε βέβαια – και πώς το ξέρετε; , καραούλι φυλάτε νύχτα μέρα; Δεν είναι απαραίτητο, υπάρχουν πολλά plugins του wordpress που κάνουν αυτήν την δουλειά και ειδοποιούν για τέτοια ζητήματα.

Τρίτο θέμα, ασφάλεια. Δεν μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη γνώμη, καθώς μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Να ξέρετε πάντως ότι η Siteground διατηρεί backup της ιστοσελίδας σας και αν παρ’ ελπίδα συμβεί το οτιδήποτε, οι τεχνικοί της θα σας βοηθήσουν να την επαναφέρετε στην ζωή.

Τέταρτο θέμα, υποστήριξη, service, support. Πείτε όπως θέλετε, αλλά στο ζήτημα αυτό θα είμαστε πιο κατηγορηματικοί, καθώς χρησιμοποιήσαμε τους τεχνικούς της εταιρίας κατά κόρον και συμβουλεύουμε τα παρακάτω..

 

Live chat, email, τηλέφωνο - για γρήγορες λύσεις προτιμήστε το πρώτο...
Live chat, email, τηλέφωνο – για γρήγορες λύσεις προτιμήστε το πρώτο…

 

Πρώτο. Προσπαθήστε πάντοτε να επικοινωνείτε μέσα από το live chat, στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα άμεσα. Για εμάς, σε ένα σύνολο 12 συνομιλιών, ο μέσος χρόνος απόκρισης ήταν τα 8 δευτερόλεπτα και οι έντεκα από τις δώδεκα περιπτώσεις λύθηκαν επί τόπου σε έναν χρόνο κάτω από τα δέκα λεπτά, (στην μία μάλιστα συνομιλία ο τεχνικός ήταν Έλληνας..).

Δεύτερον. Εάν έχετε τον χρόνο, και πριν να καταφύγετε στο live chat, ρίξτε μια ματιά στην βάση δεδομένων της Siteground και στις συχνές ερωταπαντήσεις, τα περισσότερα προβλήματα των αρχάριων ιδιαίτερα χρηστών βρίσκονται εκεί απαντημένα.

Τρίτον. Το service είναι άψογο σε όλα του σε ότι αφορά την φιλοξενία της σελίδας σας και αυτό είναι που σας ενδιαφέρει περισσότερο. Επειδή όμως πρέπει να καλύπτουμε όλες τις περιπτώσεις, θα πρέπει να πούμε ότι, εάν αποφασίσετε να γίνετε ένας affiliate της Siteground, (να προωθήσετε δηλαδή την εταιρία από την ιστοσελίδα σας), πιθανόν να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα στην υποστήριξη. Αυτό συμβαίνει κατά βάση διότι εδώ δεν λειτουργεί ακόμη μία περιοχή live chat και η επικοινωνία με την υποστήριξη γίνεται μέσα από την κλασική φόρμα επικοινωνίας. Δημιουργήσαμε επίτηδες έναν λογαριασμό και αναφέραμε προβλήματα, αλλά ούτε ο χρόνος απάντησης ήταν ικανοποιητικός για τα στάνταρ της εταιρίας, ούτε το περιεχόμενο των απαντήσεων. Βέβαια το affiliate της εταιρίας είναι εντελώς διαχωρισμένο από το κομμάτι της φιλοξενίας και δεν το επηρεάζει, αλλά και πάλι αποτελεί μία σκιά σε ένα κατά τα άλλα άψογο σύστημα εξυπηρέτησης.

Δεν ισχυριζόμαστε πως όλες οι υπόλοιπες εταιρίες φιλοξενίας στο εξωτερικό (όπως για παράδειγμα η πολύ γνωστή hostgator) είναι κακές, απλώς στα ευαίσθητα αυτά ζητήματα τεχνολογίας υπάρχει πάντοτε κάτι το αδιόρατο, κάτι που δεν μπορείς εύκολα να το προσδιορίσεις στο όλο στήσιμο και συμπεριφορά τής εταιρίας και που τελικά κάνει όλη την διαφορά. Εκείνο που διαπιστώσαμε εμείς, (αλλά και πάλι πρόκειται για γνώμη που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, υποκειμενικούς και αντικειμενικούς), είναι πως από την Siteground απουσιάζει ο εμφανέστατος ερασιτεχνισμός και προχειρότητα πολλών μικρών εταιριών, αλλά απουσιάζει επίσης και ο εντελώς απρόσωπος χαρακτήρας των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. Είναι μια πολύ λεπτή ισορροπία που ελπίζουμε να διατηρηθεί και στο μέλλον..

Για την αγορά πακέτου φιλοξενίας, (συνεχίζουμε να προτείνουμε το βασικό και φθηνότερο Startup ως δοκιμή υπηρεσιών, τίποτε δεν σας εμποδίζει να μεταπηδήσετε σε άλλο πακέτο εάν μείνετε ευχαριστημένοι..), πατήστε  στην παρακάτω εικόνα..

 

ΠΑΚΕΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ SITEGROUND

Web Hosting

Στην περιοχή τών σχολίων είναι ευπρόσδεκτες οι δικές σας εμπειρίες…

Η καλύτερη εταιρεία για φιλοξενία ιστοσελίδων 2016, (Ελλάδα)

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Αναγνώσεις 11
0 0 votes
Article Rating
Διαφήμιση

Similar Posts

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments