Η καλύτερη εταιρεία για φιλοξενία ιστοσελίδων 2016, (Ελλάδα)

Αναγνώσεις 21

SERVER TOPHOST ARTICLE

(Update 2020: Όσα γράφουμε στο άρθρο αντανακλούν την εμπειρία μας με την TopHost εκείνη την στιγμή και θα πρέπει να πούμε ότι η TopHost παραμένει μία καλή επιλογή, για όποιον θέλει μία ελληνική  εταιρία φιλοξενίας. Παρόλα αυτά σήμερα και μετά από μακρόχρονη εμπειρία με ελληνικές και ξένες ετιαρίες φιλοξενίας, ανεπιφύλακτα θα σας προτείναμε να σκεφτείτε σοβαρά και την συνεργασία με την Creta Force, διαβάστε εδώ το αντίστοιχο άρθρο μας.)

Για το web hosting

Πρίν από λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε το άρθρο μας για τήν καλύτερη εταιρία φιλοξενίας στο εξωτερικό, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Με τήν ίδια ακριβώς λογική, επανερχόμαστε σήμερα για να δούμε τήν καλύτερη επιλογή για εκείνους που αναζητούν μία ελληνική εταιρία για να φιλοξενήσει τήν ιστοσελίδα τους. Αναπόφευκτα θα υπάρξουν κοινές αναφορές ανάμεσα στα δύο κείμενα, καθώς πραγματεύονται το ίδιο θέμα μέσα από ένα διαφορετικό εταιρικό περιβάλλον.  Ο σκοπός μας και σ’ αυτό το δεύτερο άρθρο για το web hosting παραμένει ίδιος – η μετάδοση δηλαδή στον αναγνώστη όχι στεγνών τεχνικών πληροφοριών που εύκολα μπορεί να βρεί και αλλού, αλλά τών εμπειριών μας από τήν συνεργασία με μία εταιρία, που στήν Ελλάδα θεωρείται κορυφαία στήν φιλοξενία ιστοσελίδων. Πρόκειται για τήν Tophost, εταιρία κρητικής καταγωγής που ιδρύθηκε το 2005, μετρά δηλαδή ήδη πάνω από δέκα χρόνια λειτουργίας. Πριν ξεκινήσουμε ας ποστάρουμε και πάλι τήν γνωστή φωτογραφία από τήν Βικιπαίδεια, που μάς δίνει έναν σχετικά απλό ορισμό τού web hosting..

Με άλλα λόγια: Εκείνοι έχουν τούς servers και όλη τήν απαιτούμενη υποδομή και εσείς έχετε τήν ιστοσελίδα που ψάχνει ένα σπίτι για να φιλοξενηθεί..
Με άλλα λόγια: Εκείνοι έχουν τούς servers και όλη τήν απαιτούμενη υποδομή και εσείς έχετε τήν ιστοσελίδα που ψάχνει ένα σπίτι για να φιλοξενηθεί..

Υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος blogger ή επαγγελματίας θα ήθελε να συνεργαστεί με ελληνική εταιρία. Ο πρώτος σχετίζεται με τήν γλώσσα, καθώς οι περισσότερες εταιρίες τού εξωτερικού, είτε δεν διαθέτουν καμία υποστήριξη στα ελληνικά, αλλά και όταν τήν διαθέτουν, τα Ελληνικά τους δύσκολα γίνονται κατανοητά από τούς…Έλληνες.  Ο δεύτερος λόγος είναι καθαρά πατριωτικός – είναι πολλοί εκείνοι που προτιμούν να στηρίζουν εγχώριες επιχειρήσεις. Και ο τελευταίος σημαντικός λόγος είναι καθαρά ψυχολογικός, καθώς οι περισσότεροι νοιώθουν πολύ πιο άνετα να συνομιλούν και να συνεργάζονται με μία εταιρία, με τήν οποία εάν υπάρξει ανάγκη μπορούν να έρθουν και σέ άμεση προσωπική επαφή.

Το κόστος τής φιλοξενίας

Ζούμε εδώ και χρόνια σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και έτσι είναι απόλυτα φυσικό οι ελληνικές εταιρίες να παρακολουθούν και να ευθυγραμμίζονται με τις ανταγωνιστικές εταιρίες εκτός συνόρων. Αφού λοιπόν κάνετε τήν γνωστή εγγραφή στήν Tophost, (απλούστατη και συνηθισμένη), στο επόμενο βήμα θα κληθείτε να επιλέξετε κάποια από τα πακέτα φιλοξενίας. Πριν φτάσουμε εκεί, να πούμε ότι η εταιρία όπως και περισσότερες στον χώρο τού hosting, σάς δίνει τήν δυνατότητα να αποκτήσετε το δικό σας domain name. Αφού τελειώσετε με αυτήν τήν διαδικασία, (στήν οποία θα αναφερθούμε σε άλλο κείμενο), πατείστε στο μενού επάνω στο Hosting, αμέσως μετά επάνω στο web hosting και μπροστά σας θα απλωθούν όλες οι βασικές επιλογές που καλύπτουν περίπου το 90% τών χρηστών στήν Ελλάδα..

TOPHOST ΠΑΚΕΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Η προσωπική μας επιλογή για τίς ανάγκες αυτού τού άρθρου ήταν το Economy, αλλά οπωσδήποτε εάν έχετε παραπάνω από ένα site το πακέτο Deluxe διατίθεται σε αρκετά ανταγωνιστική τιμή ή εν πάση περιπτώσει σε κόστος που δεν υπερβαίνει τον μέσο όρο τού ανταγωνισμού. Θα παρατηρήσετε ότι εκτός από το πρώτο και φθηνό πακέτο, το starter, (θα το συνιστούσαμε μόνο για στατικά blogs με ελάχιστες απαιτήσεις μεγέθους), όλα τα πακέτα προσφέρουν απεριόριστο χώρο και bandwidth, αλλά όπως έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει, αυτό ισχύει περισσότερο στήν θεωρία παρά στήν πράξη. Θυμηθείτε ότι μιλάμε για sharing hosting, δηλαδή η ιστοσελίδα σας φιλοξενείται σε κοινόχρηστο server, ο οποίος οπωσδήποτε δεν διαθέτει απεριόριστες δυνατότητες. Εκείνο που συνιστούμε, (ειδικά εάν τώρα κάνετε τα πρώτα βήματα στο blogging), είναι να ξεκινήσετε με το Economy και μάλιστα με μία τρίμηνη συνδρομή. Υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να εγκαταλείψετε τήν ενασχόληση με το διαδίκτυο, να μην σας ικανοποιήσει η φιλοξενία τής εταιρίας σε κάποιον τομέα και άλλοι παράγοντες, που επιβάλλουν η πρώτη σας συνδρομή να είναι δοκιμαστική.  Βέβαια στήν περίπτωση αυτή το τρίμηνο θα σας κοστίσει λίγο περισσότερο από τήν τιμή που βλέπετε παραπάνω, αλλά πιστέψτε μας τα ελάχιστα ευρώ επιπλέον αξίζουν τον κόπο για τήν πρώτη φορά.

Άρα λοιπόν, εάν ξεκινήσετε με τρίμηνη συνδρομή, υπολογίστε ένα συνολικό κόστος μαζί με το ΦΠΑ στα 18,60 ευρώ. Η διαδικασία πληρωμής είναι πανεύκολη και με πολλές επιλογές πληρωμής – τραπεζική κατάθεση, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, paypal και paysafe. Η διαδικασία ολοκληρώνεται ταχύτατα και στα επόμενα λεπτά θα φτάσει στόν υπολογιστή σας το τιμολόγιο με τήν πληρωμή που έχετε πραγματοποιήσει.

Υποστήριξη

Η χειρότερη, (αλλά κατά πολλούς και γοητευτικότερη) περίοδος για έναν blogger είναι εκείνη στήν αρχή τού ταξιδιού, που θα πρέπει να αφομοιώσει χιλιάδες πληροφορίες για το wordpress ή το Joomla, το web hosting, το στήσιμο τής ιστοσελίδας του και πολλά πολλά ακόμη, που είναι φυσικό να τού δημιουργούν ένα άγχος, ιδιαίτερα εάν το site του προορίζεται για επαγγελματική χρήση και δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για σοβαρή τεχνική υποστήριξη. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τήν εταιρία φιλοξενίας που επιλέγετε, το κρίσιμο διάστημα είναι εκείνο τού πρώτου μήνα που θα πρέπει να εγκαταστήσετε το wordpress ή κάποια άλλη πλατφόρμα, να εντοπίσετε πιθανά προβλήματα φιλοξενίας, να διορθώσετε λάθη που είναι αναπόφευκτο να συμβούν λόγω απειρίας. Πιστέψτε μας πως, όταν τα πράγματα στρώσουν μετά από έναν ή δύο μήνες και όλα έχουν πάρει τόν δρόμο τής ρουτίνας, είναι σπάνιες οι φορές που θα χρειαστεί να μπείτε στήν ιστοσελίδα τής Tophost, όμως το πρώτο διάστημα θα τους χρειαστείτε και μία και δύο και δέκα φορές. Αυτό λοιπόν που απομένει να δούμε είναι κατά πόσο η υποστήριξη που προσφέρει η εταιρία είναι άμεση και αποτελεσματική και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να καλέσετε για βοήθεια εάν κάτι πάει στραβά ή εάν απλώς αγνοείτε το επόμενο βήμα στήν εγκατάσταση και διαμόρφωση τού site σας.

TOPHOST PLESK

Στήν παραπάνω φωτογραφία βλέπετε το περιβάλλον ελέγχου που χρησιμοποιεί η Tophost. Είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν το Plesk δύσχρηστο και ιδιαίτερα στρυφνό για τόν χρήστη, (σε σχέση κυρίως με τόν κύριο ανταγωνιστή του, το cPanel), αλλά εμείς είναι αλήθεια ότι δεν δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα να ρυθμίσουμε απλές εργασίες που σχετίζονταν με το email, τα DNS και βέβαια τήν εγκατάσταση τού WordPress. Όπως έχουμε βέβαια πει και σε άλλο άρθρο είμαστε μάλλον στο επίπεδο ενός χρήστη με πολύ μέτριες τεχνικές γνώσεις και γι αυτό ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που ζητήσαμε τήν υποστήριξη τής Tophost. Ας δούμε λοιπόν με ποιούς τρόπους μπορείτε να επικοινωνήσετε με τήν εταιρεία και πόσο άμεση είναι η ανταπόκριση. Ας το πούμε από τήν αρχή ότι για τίς ανάγκες αυτού τού κειμένου δεν χρησιμοποιήσαμε το live chat και έτσι οι θετικές γνώμες που πήραμε από χρήστες, δεν παύουν να είναι γνώμες τρίτων και όχι μία δική μας εμπειρία. Προτιμήσαμε να κάνουμε χρήση τών δύο πιο παραδοσιακών μεθόδων..

TOPHOST DATABASE

Επιτρέψτε μας στο σημείο αυτό  μιά συμβουλή. Έχουμε παρακολουθήσει πολλούς υποψήφιους bloggers στις προσπάθειές τους να στήσουν σωστά ένα blog, (και μάλιστα οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους να βγάλουν χρήματα από αυτό), και η συντριπτική πλειονότητα αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι το διάβασμα tutorials, συγκριτικών δοκιμών και άλλων κειμένων που (ευτυχώς) αφθονούν, ιδιαίτερα στο αγγλόφωνο διαδίκτυο. Αυτό δεν γίνεται μόνο γιατί στο διάβασμα ο Έλληνας έχει μιά αλλεργία, αλλά και γιατί βιάζονται να δούν αποτελέσματα στήν προσπάθειά τους και το site τους ανεβασμένο στο internet. Όμως το 70% τής επιτυχίας μιάς ιστοσελίδας βρίσκεται στήν προετοιμασία, στούς καθαρούς από σκουπίδια φακέλους, στήν πολύ καλή οργάνωση αρχείων και φωτογραφιών, στήν τήρηση κάποιων κανόνων σε plugins και uploads – γενικώς υπάρχει αρκετή πλέον εμπειρία από παλιότερους, έτσι ώστε οι νεότεροι να αποφύγουν χονδροειδή λάθη και να στήσουν ένα site λειτουργικό και αισθητικά άψογο, (καί μάλιστα σχεδόν δωρεάν ή με ελάχιστο κόστος). Χωρίς να επεκταθούμε λοιπόν περισσότερο στο θέμα, ένα από τα καλά τής Tophost, είναι πώς διαθέτει μία σημαντική βάση δεδομένων με tutorials και κείμενα που μπορούν να καλύψουν το 90% τών ερωτημάτων και αποριών σας. Η προσεκτική τους ανάγνωση δεν είναι βέβαια υποχρεωτική, αλλά ακόμη και εάν δεν συνεργαστείτε τελικά με τήν Tophost, θα σάς προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τεχνικές διαδικασίες και θα σάς βοηθήσει να κατανοήσετε πολλά από εκείνα που παλιότερα ακούγονταν εξωτικά στ’ αυτιά σας.

TOPHOST SUPPORT

Στήν φωτογραφία λοιπόν μπορείτε να δείτε, εκτός από τήν βάση δεδομένων και τα πεδία  που καλύπτουν όλα όσα χρειάζεστε για να διαχειριστείτε τήν σελίδα σας όπως και άλλα στοιχεία, (πληρωμές, domains, ssl πιστοποιητικά), μπορείτε λοιπόν να δείτε τήν δυνατότητα αποστολής email με αίτημα υποστήριξης (ticket) και τόν αριθμό τηλεφωνικής επικοινωνίας. Μέσα στόν πρώτο μήνα συνεργασίας με τήν εταιρία στείλαμε 4 emails και επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά μαζί τους για κάποιο πρόβλημα 2 φορές. Το πρώτο θετικό  ήταν πως η απάντηση στο κάθε ticket ήταν ταχύτατη, ιδιαίτερα για τα ελληνικά δεδομένα. Και όταν λέμε ταχύτατη εννοούμε από μία ώρα έως μισή μέρα. Πολύ καλή ήταν και η τηλεφωνική ανταπόκριση – και τίς δύο φορές που επικοινωνήσαμε ο χρόνος αναμονής ήταν οριακά κάτω από εκείνον που βλέπετε στήν φωτογραφία, (00:25 δεύτερα) – τήν πρώτη φορά 13 και τήν δεύτερη 22 δεύτερα. Ας δούμε τώρα και κάποια πράγματα για το περιεχόμενο, για τήν ίδια τήν ουσία τής υποστήριξης.

Η εταιρία έχει (και δικαίως) ένα άγχος να ανταποκριθεί γρήγορα στα αιτήματα υποστήριξης και έτσι να δικαιώσει τήν φήμη που κατέχει στήν Ελλάδα στο επίπεδο τού service, όμως έχουμε τήν αίσθηση ότι κάποιες φορές αυτό οδηγεί σε μία κάπως διεκπεραιωτική αντίληψη στίς απαντήσεις μέσω email, μία βιασύνη να κλείσει γρήγορα το θέμα. Οι τεχνικοί τής εταιρίας βέβαια υποθέτουν ότι όσοι ζητούν υποστήριξη είναι εξοικιωμένοι με τήν κατασκευή ιστοσελίδων και τα ζητήματα φιλοξενίας τους, αλλά θα θέλαμε να είναι πιο αναλυτικοί στίς απαντήσεις ή (εάν το ερώτημα υπάρχει καταγεγραμμένο), να παραπέμπουν σε ένα topic τής βάσης δεδομένων. Ας το δούμε με ένα πραγματικό παράδειγμα, για να αντιληφθείτε τι εννοούμε.

Στήν αρχή ακόμη τής συνεργασίας με τήν Tophost παρουσιάστηκε ένα περίεργο πρόβλημα – κάθε δύο με τρία λεπτά το σύστημα μάς πέταγε έξω από το dashboard τού wordpress και ζητούσε login από τήν αρχή, ήταν ένα πολύ εκνευριστικό ζήτημα. Φυσικά κάποιος έμπειρος χρήστης μπορεί και να υποψιαζόταν κάποιες αιτίες, αλλά εμείς απευθυνθήκαμε στήν Tophost. Ήρθε γρήγορα η πρώτη απάντηση που μάς ενημέρωνε πως έγιναν κάποιες ρυθμίσεις και το πρόβλημα λύθηκε (ρυθμίσεις σε κάποιο φάκελο αν θυμάμαι καλά, δεν το ψάξαμε περαιτέρω..). Το σύστημα ησύχασε για λίγο, αλλά το πρόβλημα επανήλθε. Δεύτερο email και εδώ κάπου η απάντηση δεν έρχεται ποτέ ή για να το πούμε διαφορετικά ο χρόνος που πέρασε είναι πάνω από τον συνήθη τής εταιρίας. Χρειάστηκε να στείλουμε και τρίτο μήνυμα και να επισημάνουμε το παράπονό μας σε μία έρευνα ικανοποίησης πελατών για να έλθει η απάντηση, η οποία δυστυχώς δεν έλυσε άμεσα το πρόβλημα – αυτό λύθηκε ως δια μαγείας λίγες ώρες αργότερα και ποτέ δεν μάθαμε εάν ήταν ζήτημα εκτός δικαιοδοσίας τής Tophost, (κάποιο conflict ίσως ανάμεσα σε plugins..) ή εάν αφορούσε κάποιο πρόβλημα στους servers. Αντιλαμβανόμαστε ότι η εταιρία λαμβάνει καθημερινά πάρα πολλά tickets και ότι πολλά από αυτά μπορεί και να μην ανήκουν καν στήν αρμοδιότητά της, αλλά είναι προτιμότερο αυτό να ειπωθεί από τήν αρχή παρά να περιμένουμε ματαίως για μία γρήγορη λύση.

Σε γενικές γραμμές πάντως δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε σοβαρά παράπονα, ούτε από τούς χρόνους ανταπόκρισης, ούτε από το περιεχόμενο τών απαντήσεων, καθώς απέναντι σε ένα πρόβλημα που δεν λύθηκε ή μισολύθηκε, υπήρξαν άλλα 5 που λύθηκαν γρήγορα και αποτελεσματικά. Το service γενικά δεν έχει φτάσει ακόμη στα επίπεδα κάποιων ξένων εταιριών όπως η Siteground, αλλά οπωσδήποτε βρίσκεται πολύ κοντά και αμέσως αντιλαμβάνεσαι τήν διαφορετική του ποιότητα σε σχέση με άλλες ελληνικές εταιρίες τού ευρύτερου χώρου τής πληροφορικής.

Ο εφιάλτης κάθε blogger..
Ο εφιάλτης κάθε blogger..

Ίσως δεν υπάρχει χειρότερη και τραυματική εμπειρία για έναν χρήστη από εκείνη που αντικρύζει όταν ανοίγει τήν ιστοσελίδα του και βλέπει ότι έχει κάνει φτερά, χωρίς καμία άλλη ένδειξη ή υπόδειξη για το πρόβλημα ώστε να μπορέσει να κάνει κάτι για τήν αντιμετώπισή του. Αυτό είναι το περιβόητο downtime σε ένα server, η στιγμή δηλαδή που λόγω ενός οποιουδήποτε προβλήματος, (και μπορεί να είναι πολλά..), σταματά να διαχειρίζεται τις ιστοσελίδες που φιλοξενεί, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Οι περισσότερες σοβαρές εταιρίες τού web Hosting κινούνται, (ή ισχυρίζονται ότι κινούνται) σε ένα uptime, (στήν ουσία δηλαδή ενεργοί server και άρα ενεργή ιστοσελίδα), από 99,9% έως 100%. Υπάρχουν βέβαια σοβαρότατες φωνές στο διαδίκτυο που επίσης ισχυρίζονται πώς αυτό πρακτικά είναι αδύνατον, τουλάχιστον για τα πακέτα τού share hosting και τήν σημερινή μορφή τού διαδικτύου. Σε κάθε περίπτωση νομίζουμε ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε παράλογες απαιτήσεις και είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε μία στο τόσο κάποιες ελάχιστες διακοπές στήν λειτουργία τού site μας. Το Jetpack είναι ένα γνωστό software πακέτο ενσωματωμένο στο wordpress.com, αλλά υπάρχει και ως πρόσθετο στο wordpress.org – ανάμεσα στα πολλά και διάφορα που προσφέρει, μπορεί και μάς ειδοποιεί κάθε φορά που η ιστοσελίδα μας πέφτει και ξανά όταν η λειτουργία της επανέρχεται.

Λίγο καιρό λοιπόν μετά από τήν έναρξη συνεργασίας με τήν Tophost ξεκίνησαν κάποιες απανωτές διακοπές, στήν αρχή πολύ λίγων λεπτών, αλλά στήν πορεία το πρόβλημα επιδεινώθηκε, οι ειδοποιήσεις έχουν αυτήν τήν μορφή..

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ JETPACK

Επικοινωνήσαμε με τήν εταιρία, μάς είπε ότι υπήρχε ένα πρόβλημα που εντοπίστηκε, (το μήνυμα δεν ήταν πιο συγκεκριμένο), και τελικά λύθηκε. Πράγματι από τότε αυτές οι διακοπές εξαφανίστηκαν για ένα διάστημα μεγάλο και μόνο τελευταία είχαμε ακόμη ένα μεμονωμένο  μήνυμα που το βλέπετε παραπάνω.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να είστε ενημερωμένοι ότι ακόμη και με τίς καλύτερες εταιρίες δεν μπορείτε να αποφύγετε τα προβλήματα και ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα συνεργασίας σας, είναι αυτό που παλιά ονομάζαμε “στρώσιμο” σε ένα καινούριο αυτοκίνητο. Θα υπάρξουν προβλήματα, διαφωνίες και κάποιες καθυστερήσεις, αλλά το σημαντικό είναι σε γενικές γραμμές τα πράγματα να λειτουργούν καλά και γρήγορα.  Το δεύτερο είναι πως ακόμη, (στήν Ελλάδα τουλάχιστον), δεν έχουν λυθεί σημαντικά ζητήματα σχετικά με το διαδίκτυο, (με λιγότερο γνωστές εταιρίες που συνεργαστήκαμε το πρόβλημα τού downtime ήταν εξαιρετικά σοβαρό και σε μεγάλη έκταση).

Η τελική μας πρόταση

Παρά τα μικροπροβλήματα κυρίως στο στάδιο τής προσαρμογής, η Tophost είναι με βάση την σημερινή μας εμπειρία, μία καλή και αξιόπιστη εταιρία, από τίς λίγες στήν Ελλάδα που μπορούν να σταθούν με επάρκεια και αξιοπρεπώς απέναντι στις πολύ μεγάλες εταιρίες τού χώρου σε Ευρώπη και Αμερική. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες για τήν υποδομή της, αλλά για να πούμε τήν αλήθεια δεν μάς ενδιαφέρει κιόλας. Από τήν μεριά τού χρήστη, (ο οποίος σπάνια θα χρειαστεί να επικοινωνήσει με τήν web hosting εταιρία του), το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δύο τομείς: Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι η καλή λειτουργία τής ιστοσελίδας του και η αξιοπρεπής ταχύτητά της, (αν και αυτή δεν εξαρτάται μόνο από τήν εταιρία φιλοξενίας). Και τό δεύτερο και επίσης πολύ σημαντικό είναι η υποστήριξη, η φιλική και ευγενική συμπεριφορά και η ικανότητα επίλυσης τών προβλημάτων στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Σ’ αυτούς τούς δύο παράγοντες η Tophost τα πηγαίνει πολύ καλά. Δεν είναι πως δέν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλίμονο, όμως τήν δουλειά τους προσπαθούν να τήν κάνουν καλά και δείχνουν ανήσυχοι για αλλαγές και προσαρμογές στήν διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά τού διαδικτύου και στήν θηριωδώς αναπτυσσόμενη αγορά τού web hosting. Επιπλέον οι τιμές της είναι λογικές, οι άνθρωποί της εξυπηρετικοί και η υποδομή της δείχνει ότι μπορεί να εξυπηρετήσει ανάγκες πολύ μεγαλύτερες από εκείνες τού μέσου χρήστη στήν Ελλάδα. Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεστε κάτι άλλο στο επίπεδο τής φιλοξενίας τής ιστοσελίδας σας.

Όποιος έχει εμπειρία από τήν Tophost θα βοηθούσε να τήν μοιραστεί μαζί μας στήν περιοχή τών σχολίων..

Η καλύτερη εταιρία για φιλοξενία ιστοσελίδων 2016, (εξωτερικό)



Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Αναγνώσεις 21
0 0 votes
Article Rating
Διαφήμιση

Similar Posts

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments